Blog

Op deze pagina tref je een overzicht met interessante blogs voor marketeers en (startende) ondernemers. 

 


Wat is een Large Language Model?

Wat is een Large Language Model? Met de snelle opkomst van Kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning is het absoluut een trending topic. Er is een fenomeen dat de afgelopen jaren steeds meer aandacht heeft gekregen: Large Language Models (LLM's). Is het slechts een buzzword of is dit de technologie die voor een grote verandering gaat zorgen? In dit artikel krijg je alle antwoorden.

Lees meer »

Hoe kun je Microsoft Copilot inzetten voor marketing doeleinden?

In de wereld van marketing evolueren technologieën voortdurend, waardoor marketeers voortdurend moeten innoveren om relevant te blijven. Een van de meest recente en opwindende ontwikkelingen is Microsoft Copilot, een AI-gestuurde code-schrijfhulp die potentieel biedt voor marketingprofessionals. In dit artikel zullen we verkennen hoe Microsoft Copilot kan worden gebruikt voor marketingdoeleinden en hoe het de manier waarop marketeers werken kan veranderen.

Lees meer »

Google Analytics 4: tips en tricks voor een succesvolle analyse van jouw website

Google Analytics 4 (GA4) biedt een schat aan mogelijkheden voor het volgen en analyseren van het gedrag van gebruikers op je website of app. Met de verschuiving naar GA4 zijn er nieuwe functies en benaderingen om te verkennen. Of je nu een marketeer, een ondernemer of een webanalist bent, het begrijpen en effectief gebruiken van GA4 kan van onschatbare waarde zijn voor het verbeteren van je online aanwezigheid en het optimaliseren van je strategieën. In deze blog delen we een aantal waardevolle tips en trucs om het meeste uit Google Analytics 4 te halen.

Lees meer »

Hoe werkt artificial intelligence

In de afgelopen decennia heeft de opkomst van artificial intelligence (AI) de manier waarop we technologie en computersystemen benaderen revolutionair veranderd. Van zelfrijdende auto's tot slimme persoonlijke assistenten en geavanceerde medische diagnostiek, de toepassingen van AI zijn breed en gevarieerd. Maar hoe werkt AI eigenlijk? In deze blog gaan we dieper in op de werking van kunstmatige intelligentie, van de basisprincipes tot geavanceerde toepassingen.

Lees meer »

Must read: Rapport AI van de Nederlandse overheid

Het kabinet erkent de waarde van generatieve AI, zolang het op een verantwoorde manier wordt ontwikkeld en toegepast, met de AI-verordening als belangrijk wettelijk kader. Door verantwoord experimenteren en een lerende aanpak willen we in Nederland innovatief gebruik maken van generatieve AI en de mogelijkheden verkennen, in nauwe samenwerking met bedrijven die de juiste kennis en competenties hebben. Samen met het bedrijfsleven wil de overheid onderzoeken wat de specifieke meerwaarde van generatieve AI is, bijvoorbeeld voor het aanpakken van maatschappelijke uitdagingen zoals de energietransitie. De dialoog met het bedrijfsleven hierover zal worden geïntensiveerd.

Lees meer »

Google Tools op een rij

Google is de absolute koploper en zit boordevol handige tools om je website/webshop te optimaliseren en perfectioneren. Ook levert Google een proactieve bijdrage om je zichtbaarheid enorm te vergroten. De instellingen hierin zijn dan ook onmisbaar voor elke website en webshop. Hieronder een overzicht van de belangrijkste tools:

Lees meer »

Beeldmateriaal zoeken en plaatsen

Goed beeldmateriaal maakt de website. Het is vaak het eerste waar een bezoeker (bewust of onbewust) naar kijkt. Wat veel ondernemers onderschatten is de selectie van goed beeldmateriaal. Daar gaat namelijk veel tijd in zitten, vaak zonder dat je het zelf door hebt. Met onderstaande tips win je veel tijd, maak je geen beginnersfouten en vind je mooi beeldmateriaal dat ook nog eens bijdraagt aan de vindbaarheid in zoekmachines.

Lees meer »