Midjourney: review & beoordeling

Midjourney timmert hard aan de weg. Binnen no-time heeft de software tool een enorme naamsbekendheid verworven. Inmiddels bestaan er veel AI (artificial intelligence) applicaties, maar slechts enkelen weten zich positief te onderscheiden van de massa. Midjourney behoort tot deze selecte groep. In de categorie ‘Text-to-image’ hebben inmiddels miljoenen gebruikers wereldwijd deze software oplossing weten te vinden. Het bijzondere is: het maakt gebruik van het forum Discord, waar je in de chat een zoekopdracht (prompt) invoert. Het leuke is: de eerste Beta-versie is gratis te gebruiken.

Wat is een prompt?

Een prompt is een korte tekstzin die de Midjourney Bot interpreteert om een afbeelding te produceren. De Midjourney Bot splitst de woorden en zinnen in een prompt op in kleinere stukjes, tokens genaamd, die kunnen worden vergeleken met de trainingsgegevens en vervolgens worden gebruikt om een afbeelding te genereren. Een goed gemaakte prompt kan helpen bij het maken van unieke en geweldige afbeeldingen.

Overweldigende visuals

Laat je creativiteit de vrije loop. Vertel letterlijk wat je wilt zien en je krijgt vier voorstellen voor de afbeelding die je beschrijft. De Beta-versie is gratis, dus je krijgt alle mogelijkheden om te oefenen met prompts om te komen tot rechtenvrije beelden. Wil je inspiratie opdoen? Bekijk dan eens de showcase-pagina.

Discord

De werkwijze is heel eenvoudig. Je gaat naar de website van Midjouwney, je maakt even snel een account aan en je wordt doorverwezen naar de Discord-server. Werk je nog niet met Discord dan is het misschien even wennen. Je gaat namelijk niet werken in een software applicatie, maar in een chatprogramma. Je typt je vraag in het chatvenster en de visual wordt gegenereerd. Goed om te weten: daar ben je niet alleen, want de prompt van anderen vliegen om je oren. Zo zie je gelijk hoe anderen de software gebruiken en wat de resultaten zijn. Sommigen gebruiken een korte beschrijving, anderen schrijven hele verhalen inclusief allerlei specifieke criteria. Al doende leert men.