Extract.pics: review & beoordeling

Extract.pics is een gebruiksvriendelijke tool waarmee je afbeeldingen van elke openbare website kunt halen, bekijken en downloaden. Het doet dus precies wat de naam al zegt. Plak gewoon de URL van de website in het invoerveld en klik op "Uitpakken" om het proces te starten.

Het extractieproces duurt enkele seconden om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk afbeeldingen worden gevonden. Als je klaar bent, zie je al je afbeeldingen in een georganiseerd raster.

Je kunt nu door alle gevonden afbeeldingen bladeren door ze te sorteren op grootte, breedte, hoogte of de volgorde waarin ze zijn gevonden. Bovendien kun je naar afbeeldingen zoeken op naam, grootte of type/bestandsindeling. Dit maakt het heel gemakkelijk om precies de afbeelding te vinden die je nodig hebt.

Je kunt nu de zogeheten zoomtool gebruiken om afbeeldingen tegen een lichte of donkere achtergrond te bekijken, afzonderlijke afbeeldingen te downloaden en de URL van een afbeelding te kopiëren. Als je meerdere afbeeldingen tegelijk wilt downloaden, kun je alle gewenste afbeeldingen selecteren en ze allemaal in één ZIP-archief downloaden.

 

Wat kost Extract.pics?

Extract.pics is helemaal gratis.

Hoe werkt het?

Elke keer dat het ophaalproces wordt gestart, voert de server een nieuwe kopie van de Google Chrome-browser uit. De browser navigeert vervolgens naar de website die je hebt ingevoerd en detecteert alle afbeeldingen (zichtbaar en onzichtbaar).

Daarna wordt er een analyse gedaan van de opgehaalde bestanden en worden trackingpixels en andere nutteloze afbeeldingen verwijderd, zodat je een kwalitatief bestand overhoudt. De resterende afbeeldingen worden vervolgens geanalyseerd om nuttige informatie zoals type en grootte te onthullen. Op deze manier worden tags toegevoegd en dit maakt het mogelijk om de bestanden te categoriseren.

Werkt het voor dynamische websites en applicaties met één pagina?

Ja. Je ziet het wanneer je elke website in je browser bekijkt. De nieuwste versie van de Google Chrome-browser wordt gebruikt om de door jou opgegeven website te verwerken. Nadat jouw gekozen site is geladen, wordt een JavaScript uitgevoerd, voordat het extractieproces wordt gestart.

Hoeveel afbeeldingen zijn gevonden?

Nadat je naar de door jou opgegeven website bent gegaan, scrolt de server een paar seconden snel naar beneden om zoveel mogelijk afbeeldingen te vinden. Alle afbeeldingen die de site in de eerste 10 seconden laadt, worden naar je teruggestuurd. Trackingpixels en ontbrekende afbeeldingen worden automatisch verwijderd.

Hoe kun je de afbeeldingen downloaden?

Nadat het extractieproces is voltooid, vindt je een lijst met alle afbeeldingen die zijn gevonden op de URL die je hebt ingevoerd. Vervolgens kun je met deze knop afzonderlijke afbeeldingen downloaden.

Als je meerdere afbeeldingen tegelijk wilt downloaden, kun je ze selecteren door op de afbeeldingen te klikken en de groene knop "Download selected images" te gebruiken om alle geselecteerde afbeeldingen in één ZIP-bestand te downloaden. Dit kan enkele seconden (of zelfs minuten) duren, afhankelijk van het aantal afbeeldingen dat je hebt geselecteerd. In sommige gevallen kan het zelfs mislukken. Als dit gebeurt, probeer dan minder afbeeldingen tegelijk te downloaden. Dan zal het wel lukken.

Fouten oplossen

Als de extractie mislukt, kan dit om verschillende redenen gebeuren. Controleer eerst of de ingevoerde URL ook daadwerkelijk klopt. Als het nog steeds niet werkt, controleer dan of een van de volgende situaties van toepassing is:

  • De door jou ingevoerde website is niet openbaar toegankelijk.
    Er kunnen geen afbeeldingen opgehaald worden van sites die een login of enige vorm van authenticatie vereisen.
  • Je bevindt j op een trage website.
    Als de website traag is en het laden meer dan 10 seconden duurt, wordt het extractieproces automatisch geannuleerd.
  • Je probeert te veel afbeeldingen tegelijk te downloaden.
    Als je veel afbeeldingen selecteert en deze probeert te downloaden, kan het laden ervan lang duren en zal het proces mislukken. Probeer minder afbeeldingen tegelijk te downloaden om dit probleem te voorkomen.

Wat betekent "image preview not available"?

Hiervoor kunnen verschillende redenen zijn. De meest voorkomende reden is dat de webserver waarop de afbeelding is opgeslagen, niet toestaat dat de afbeelding wordt geladen/weergegeven op andere websites. Als dit het geval is, kan de afbeelding niet op de pagina worden weergegeven. Je kunt echter hoogstwaarschijnlijk nog steeds afbeeldingen downloaden. Als dat ook niet werkt, probeer dan de afbeelding in een nieuw tabblad te openen. Als het nog steeds niet werkt, is er mogelijk iets mis met de afbeelding zelf of met de server configuratie.