Jimdo - review & beoordeling

Jimdo is een online portal, waar je eenvoudig zelf een website of een blog kunt maken. Het grote voordeel is: je hebt geen technische kennis nodig. Je hoeft dus niets te weten van het bouwen van een CMS, HTML-code te schrijven of design-ervaring te hebben. Bij elke stap krijg je een eenvoudige uitleg, zodat je snel up-and-running bent. Binnen een paar uur heb je jouw website of blog live staan. Ook voor het maken van een webshop zijn er eenvoudige mogelijkheden.

 

Je begint met het kiezen van een template. Vervolgens kun je alles zelf aanpassen. Foto's, teksten, kleuren, lettertypes... Je hebt zelf de volledige controle e bent dus niet afhankelijk van een webdeveloper of andere externe partij. Vervolgens ga je jouw website vullen met content. Ook hier is alles al voor je klaargezet. Je kunt pagina's heel gemakkelijk zelf opbouwen met behulp van een enorme bibliotheek aan veelgebruikte blokken, zoals een tekstblok, fotoblok, logoslider, Youtube-video blok, RSS-feed, contactformulier en nog veel meer. Zo klik je snel en gemakkelijk jouw website bij elkaar. Even snel iets aanpassen is ook op je mobiele telefoon mogelijk. Erg handig als je een foutje snel wilt herstellen. 

 

Begin je helemaal fris met een nieuw project? Je kunt in Jimdo ook jouw logo laten ontwerpen en een domeinnaam registreren, inclusief e-mailadres. Toch liever je domeinnaam ergens anders registreren? Dat kan natuurlijk ook. Bij de instellingen kun je jouw gekozen domeinnaam zelf koppelen. Kom je er niet uit? Maak dan gebruik van de online helpdesk met veelgestelde vragen of stuur een mail naar de servicedesk. Je krijgt snel en adequaat antwoord.

 

Jimdo is een abonnementsvorm. Je kunt kiezen uit een jaarcontract of maandcontract. Wil je meer functionaliteiten, dan stijgt de prijs van het abonnement. 

Is Jimdo gratis?

Je kunt starten met de gratis versie. Je krijgt dan een ***.jimdosite.com domein. Hiermee kun je naar hartelust aan je website werken, zonder kosten te maken. Ben je er klaar voor om je website aan je gewenste domeinnaam te koppelen? Dan stap je over naar de betaalde versie, vanaf 9 euro per maand.

Kun je zomaar een website maken?

Jazeker! Het internet is van iedereen. Je kunt een website, blog of webshop maken en er zelf iets moois van maken. Ga je het gebruiken voor commerciële doeleinden? Houd er dan rekening mee dat je ingeschreven moet zijn bij de Kamer van Koophandel.

Is Jimdo moeilijk?

Nee. Met Jimdo kun je heel gemakkelijk aan de slag. Kies een template en ga aan de slag. Ben je uitgekeken op de template. Ook later kun je nog van design wisselen, met slechts een paar klikken. 

Wat kost een Jimdo website?

Voor een officiële website betaal je een maandbedrag. Afhankelijk van de wensen betaal je 100 tot 500 euro per jaar. De meeste websites kunnen gemaakt worden met een budget van 100-150 euro per jaar. Dit is inclusief de domeinnaam. Een uitgebreid, gespecificeerd prijsmodel is te vinden op de website van Jimdo.