Grammarly

Grammarly is een online tool die gebruikers helpt geschreven tekst te verbeteren door automatisch fouten in grammatica, spelling, interpunctie en stijl te detecteren en verbeteringen voor te stellen. Grammarly ondersteunt momenteel de Engelse tekst. Dit maakt het een zeer populaire softwaretoepassing, bijvoorbeeld voor internationale studenten en organisaties die veel in het Engels communiceren. Schrijf je veel in het Engels en wil je ervoor zorgen dat deze Engelse teksten van een hoog niveau zijn en correct zijn geschreven? Dan is deze tool een echte uitkomst.

 

Populaire functies zijn onder meer een grammatica controle, plagiaat controle, citatie generator, controle van verslagen en de analyse van de juiste ‘tone of voice’. Alles staat in het teken van één centraal thema: communicatie ondersteuning.

Wat is een communicatie ondersteuning?

Grammarly is marktleider in het bouwen van AI-oplossingen om mensen te helpen elke dag effectief te communiceren. De woorden die je kiest kunnen het verschil maken tijdens het praten, contact leggen en het creëren van professionele, zakelijke presentatie. De communicatiehulp van Grammarly betekent een consistente ervaring met krachtige, real-time feedback op jouw tekst:

 

 

Maatwerk

Kies welke feedback Grammarly geeft door uw schrijfstijl of het gewenste Engelse dialect te selecteren in uw account instellingen.

 

Mogelijkheid

Wanneer u typt op de plaatsen waar u communicatiehulp nodig heeft, zoekt Grammarly in realtime naar mogelijkheden om uw schrijven met slechts één klik te verbeteren.

 

Kennisgeving

De groene Grammatica-knop wordt rood, of de Grammatica-widget geeft het aantal suggesties aan. Gekleurde onderstrepingen in uw tekst geven aan waar Grammarly verschillende soorten suggesties biedt.

 

Uitleg

Als je op de suggestie in de tekst klikt, dan krijg je een pop-up met meer informatie te zien. Het is een korte toelichting van het woord of de woordencombinatie. Hierdoor kun je beoordelen of de inhoud passend is.

 

Beslissing

Het is aan jou of je een suggestie accepteert of afwijst. Je kunt de suggestie ook markeren als relevant of niet.

 

Leren

Jouw interacties met het Grammarly-product helpen ons team te ontdekken welke suggesties nuttig zijn, zodat onze software slimmer kan worden.

 

 

Review en beoordeling

Grammarly is heel populair in binnen- en buitenland en zowel in landen waar Engels de moedertaal is als in landen die veel zaken doen met Engelstalige landen/ondernemers. Deze software is ver doorontwikkeld en kent veel handige functionaliteiten. Niet voor niets krijgt deze applicatie zeer goede beoordelingen van gebruikers. Je kunt het gebruiken als app, op de desktop en ook bijvoorbeeld in tekstverwerkers zoals Microsoft Word.